Strange CPU Usage with fast run mode

Antworten
alex_evil
Beiträge: 6
Registriert: Donnerstag 26. April 2012, 11:34

Strange CPU Usage with fast run mode

Beitrag von alex_evil » Montag 21. Mai 2012, 10:16

Hi Abacom,

i have a little problem with my application.
When I use it with fast run mode at regular intervals of time the application freezing for a short period.
As attachment you can see the screenshot of the use of the processor from the task manager.
I try to run the application into Windows XP Pro SP3 virrtual machine and on Windows 7 64 bit PC and i have the same problem.
If i use the application with slow run mode the application also freezing at regular intervals of time.
How can i fix this problem?

Thanks
Dateianhänge
task manager trend.JPG
strange task manager trend
task manager trend.JPG (169.66 KiB) 7770 mal betrachtet

abacom
Site Admin
Beiträge: 3458
Registriert: Dienstag 23. September 2008, 10:54
Kontaktdaten:

Re: Strange CPU Usage with fast run mode

Beitrag von abacom » Mittwoch 23. Mai 2012, 08:11

Likely some other process is blocking Profilab regularly.
ABACOM support

alex_evil
Beiträge: 6
Registriert: Donnerstag 26. April 2012, 11:34

Re: Strange CPU Usage with fast run mode

Beitrag von alex_evil » Mittwoch 23. Mai 2012, 12:11

How can I check this?

Thank's
Alessandro

alex_evil
Beiträge: 6
Registriert: Donnerstag 26. April 2012, 11:34

Re: Strange CPU Usage with fast run mode

Beitrag von alex_evil » Mittwoch 23. Mai 2012, 15:45

Hi,
other processes does not block ProfiLab.
if I make a test application without modbus tcp reading holding registers everything works properly.

Alessandro
Dateianhänge
screentest.JPG
screentest.JPG (173.02 KiB) 7479 mal betrachtet

compander
Beiträge: 657
Registriert: Dienstag 14. Oktober 2008, 17:06
Wohnort: Markt Schwaben

Re: Strange CPU Usage with fast run mode

Beitrag von compander » Mittwoch 23. Mai 2012, 17:12

Sim-Speed SLOW, please.
You have:
Dateianhänge
bsim.jpg
bsim.jpg (11.45 KiB) 7296 mal betrachtet

compander
Beiträge: 657
Registriert: Dienstag 14. Oktober 2008, 17:06
Wohnort: Markt Schwaben

Re: Strange CPU Usage with fast run mode

Beitrag von compander » Dienstag 29. Mai 2012, 17:52

Projectfunction by SLOW OK?

abacom
Site Admin
Beiträge: 3458
Registriert: Dienstag 23. September 2008, 10:54
Kontaktdaten:

Re: Strange CPU Usage with fast run mode

Beitrag von abacom » Mittwoch 30. Mai 2012, 08:39

Looks like the device fails to respond or disconnects regularly, leading to (blocking) re-connect action.
Can you verify this? Latest update installed by the way?
ABACOM support

alex_evil
Beiträge: 6
Registriert: Donnerstag 26. April 2012, 11:34

Re: Strange CPU Usage with fast run mode

Beitrag von alex_evil » Sonntag 3. Juni 2012, 13:07

Hi, I tried it with low speed and the problem remains the same. The application freezing regularly only when modbus devices are disconnected or the network is not avaible.
For me is not a big issue but i think the problem is in the modbus error handling.
I have Profilab Expert with the last update (05/15/2012)
Alessandro

abacom
Site Admin
Beiträge: 3458
Registriert: Dienstag 23. September 2008, 10:54
Kontaktdaten:

Re: Strange CPU Usage with fast run mode

Beitrag von abacom » Dienstag 5. Juni 2012, 08:28

If connection gets lost (why?) ProfiLab will automatically try to reconnect to the device (which is blocking the proccess).
No idea how to avoid this.
ABACOM support

Antworten

Zurück zu „Thema Modbus“